011 1943 6286 sales@mypuremil.com

Anda Bimbang Gigi Anak Anda Cepat Rosak ?
Tidak Tahu Susu Apa Yang Terbaik Untuk Anak Anda ?
Masih Mencari Susu Tanpa Gula Tambahan ?

Di Malaysia, berdasarkan kajian yang dibuat pada tahun 2007, sebanyak 74.5% kanak-kanak yang berusia 6 tahun mengalami masalah karies gigi. – mmgazette.com

Memperkenalkan Susu Puremil – Susu Tanpa Gula Tambahan

RM 35 (SM) | RM 40 (SS)

Berat 500 gram

RM 35 (SM) | RM 40 (SS)

Berat 500 gram

Susu Puremil memenuhi aspek nutrisi yang diperlukan seperti yang ditetapkan dalam Recommended Nutrient Intakes (RNI) for Malaysia 2017 untuk anak berusia 1 – 3 tahun. 

Susu Puremil juga menepati Akta Makanan Malaysia 1983.  

“Akta Makanan 1983 ialah suatu Akta bagi melindungi orang ramai terhadap bahayanya di segi kesihatan dan penipuan penyediaan, penjualan dan penggunaan makanan, dan mengenai perkara yang bersampingan atau berkaitan dengannya.”

Susu Puremil tanpa gula tambahan seperti Sukrosa (sumber gula tebu, ataupun gula putih). SUKROSA adalah antara penyumbang terbesar kepada masalah diabetes(kencing manis), gout, obesiti dan darah tinggi.

Bagi kanak-kanak pula, gigi mereka akan cepat rosak kerana gula berinteraksi dengan bakteria di dalam mulut lalu menghasilkan asid yang akan menyebabkan gigi rosak.

Susu Puremil adalah susu tepung berwarna kuning berasal dari New Zealand, negara pengeluar susu lembu terbaik dunia. Rasanya sangat sedap seperti susu segar dan selamat diminum kerana tiada campuran gula, krimer tanpa tenusu, maltodextrin, pemekat dan juga “anti caking agent”.

Bahan Istimewa Dalam Susu Puremil :

DHA merupakan salah satu daripada nutrien penting kepada otak.
Kajian ahli neurofisiologi membuktikan, DHA memberikan perubahan positif terhadap otak kanak-kanak dalam perkembangan minda dan tingkah laku.

Susu Puremil mempunyai kandungan Vitamin B yang sangat tinggi dan sangat bagus untuk kecantikan kulit kerana Vitamin B membina sel-sel darah supaya kulit kesihatan segar dan cantik. Selain itu, Susu Puremil juga tinggi kandungan Vitamin C. Ia sangat baik untuk kulit ( pembentukan kolagen), penyerapan zat besi dan meningkatkan sistem imun serta membantu dalam pembentukan tulang, tulang rawan (cartilage) dan gigi yang sihat.

 

Fakta Penting

Susu ibu adalah makanan terbaik untuk bayi. Namun demikian, bagi kanak-kanak berusia 2 tahun ke atas hingga orang dewasa, keperluan kalsium sangat penting untuk keperluan tubuh badan.

 

Siapa yang sesuai minum Susu Puremil ?
Susu Puremil adalah untuk bayi atau kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas hingga orang dewasa. Susu Puremil sangat baik untuk ibu hamil dan ibu menyusu untuk mendapatkan keperluan kalsium yang tinggi.

Kelebihan Susu Puremil

1. Susu Puremil menambah selera makan anak-anak kerana ia mengandungi protein yang tinggi. Anak-anak yang bergantung kepada susu sahaja akan mula berselera untuk makan makanan lain seperti nasi.

2. DHA merupakan salah satu daripada nutrien penting kepada otak. Kajian ahli neurofisiologi membuktikan, DHA memberikan perubahan positif terhadap otak kanak-kanak dalam perkembangan minda dan tingkah laku.

3. Anak-anak juga bebas daripada masalah gigi cepat rosak kerana Susu Puremil tidak mengandungi gula tambahan seperti Sukrosa (sumber gula tebu, ataupun gula putih).

4. Anak-anak juga lebih kenyang dan tidak kerap meminta susu . Ini kerana anak-anak mendapat nutrisi yang mencukupi dan terhindar dari masalah kekurangan nutrisi (malnutrition) atau “lapar tersembunyi”.

5. Susu Puremil juga sangat menjimatkan kos ibu bapa untuk membeli susu kerana hanya 3 skop sahaja diperlukan untuk setiap hidangan. Hanya perlu minum 3 kali sehari sahaja sudah cukup untuk memenuhi keperluan nutrisi anak-anak anda. 25 bancuhan dapat dibuat bagi setiap kotak Susu Puremil.

6. Susu Puremil sesuai diminum oleh orang dewasa yang mementingkan kesihatan kerana mengandungi DHA yang baik untuk otak, Kalsium yang tinggi untuk mencegah osteoporosis ,Vitamin D untuk mencegah 16 jenis kanser,Vitamin B untuk kecantikan kulit dan juga Vitamin C untuk meningkatkan sistem imun dalam badan.

7. Susu Puremil boleh dibancuh dengan sangat mudah tanpa menggunakan air panas atau air suam. Untuk membasuh juga sangat senang dan cepat kerana susu tepung Puremil tidak melekat pada puting dan botol susu . 

 

” Bancuhan susu yang sangat mudah. Tanpa perlu air panas. ”
” Hanya 3 skop sahaja bagi setiap bancuhan ”
” 3 kali sehari untuk keperluan nutrisi anak-anak. ”

Harga sekotak RM35.00 | Berat 500 gm

Pakej Jimat Belian Per Karton
12 unit x RM30 = RM360
Diskaun sebanyak RM60 (Harga asal RM420)

*** Pakej Jimat Belian hanya sah untuk pembelian melalui Unit Jualan sahaja.

Soal Jawab (FAQ)
Di manakah Susu Puremil dihasilkan ?
Susu Puremil ini dihasilkan di satu-satunya kilang yang mempunyai piawaian Islamic Manufacturing Practice (IMP) di Malaysia.
Cara bancuhan Susu Puremil
3 skop Susu Puremil untuk 180ml air, cuma minum 3 kali sehari sahaja untuk menampung keperluan nutrisi seharian. 25 kali bancuhan dapat dibuat bagi setiap kotak Susu Puremil.
Adakah Susu Puremil tanpa gula tambahan ?

Ya ! Susu Puremil tanpa gula tambahan seperti Sukrosa (sumber gula tebu, ataupun gula putih). SUKROSA adalah antara penyumbang terbesar kepada masalah diabetes(kencing manis), gout, obesiti dan darah tinggi. Bagi kanak-kanak pula boleh menyebabkan hyperactive. Sila lihat testimoni daripada pelanggan kami. 

Adakah Susu Puremil ini sesuai dijadikan susu untuk bayi berusia 1 tahun ke bawah ?
Susu Puremil tidak sesuai dijadikan susu untuk bayi berusia 1 tahun ke bawah. Sekiranya anda mencari susu formula untuk bayi berusia 1 tahun ke bawah, sila dapatkan nasihat daripada doktor kanak-kanak (pediatrician) terlebih dahulu.
Adakah Susu Puremil hanya sesuai untuk umur 1-3 tahun sahaja ?
Tidak. Susu Puremil adalah susu penuh krim. Susu penuh krim sangat sesuai untuk seisi keluarga bermula umur setahun ke atas hingga orang dewasa.
Kalau anak alah dengan protein susu lembu, adakah masih boleh minum Susu Puremil ?
Sila dapatkan pengesahan dari doktor terlebih dahulu kerana simptom alah susu lembu lebih kurang sama dengan simptom perut kembung disebabkan ketidakhadaman makanan atau susu. Simptom ini termasuk muntah, tiada selera makan dan kembung perut. Sila berjumpa doktor untuk diagnos punca masalah. Jika anak disahkan alah kepada protein susu lembu, maka anak anda tidak sesuai untuk minum Susu Puremil ini.
Adakah Susu Puremil ini sesuai untuk ibu mengandung ?
Ya ! Sesuai kerana mengandungi nutrisi asas yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Ibu memerlukan kalsium dan protein yang mencukupi untuk keperluan ibu dan bayi yang bakal dilahirkan. Susu Puremil tinggi dengan protein, jadi sangat membantu dalam memastikan sistem tubuh badan berjalan dengan lancar dan normal. Sistem tubuh badan yang dimaksudkan termasuklah: pembentukan sel darah merah, tisu, otot, imun sistem (ketahanan terhadap penyakit), sistem pencernaan dan metabolisme, sistem penyembuhan serta sistem hormon seperti rembesan hormon insulin untuk mengawal kandungan gula dalam darah. Jika protein ini penting dalam pembentukan sistem tubuh badan kita, sudah tentu ianya sangat penting dalam pembentukan janin yang sihat. Pastikan untuk dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.
Adakah Susu Puremil memenuhi aspek nutrisi kanak-kanak ?

Ya ! Susu Puremil memenuhi aspek nutrisi kanak-kanak seperti yang terdapat dalam Recommended Nutrient Intakes (RNI) for Malaysia 2017. Sila lihat fakta nutrisi Susu Puremil Full Cream dan Susu Puremil Coklat.

Kenapa harga Susu Puremil agak mahal berbanding susu lembu lain ?
Susu Puremil agak mahal dan eksklusif kerana anda mendapat sekotak susu lembu asli. Bukannya campuran maltodextrin, krimer, gula, pengawet mahupun penstabil. Kami beri jaminan bahawa Susu Puremil tidak mempunyai bahan-bahan tersebut. Ramai pelanggan kami berpuas hati dan rasa berbaloi dengan Susu Puremil kerana anak-anak mereka mendapat nutrisi yang mencukupi disamping menjimatkan wang ibu bapa membeli susu. Anak-anak juga sudah berselera untuk makan makanan lain dan tidak hanya bergantung pada susu sahaja.
Kenapa anda harus percaya dengan Susu Puremil ?

Penghasilan Susu Puremil dibuat dengan mengambil kira pendapat dietitian, doktor dan pegawai teknologi makanan serta mengambil kira juga jurnal-jurnal kajian yang bersesuaian.