011 1943 6286 sales@mypuremil.com

Risau Tentang Perkembangan Mental dan Fizikal Anak Anda ?
Masih Mencari Pengganti Susu Formula Terbaik Untuk Anak Anda?

 

 

Berdasarkan Kajian Nutrisi Asia Tenggara (SEANUTS), sebahagian kanak-kanak di Malaysia mengalami kekurangan nutrisi (tubuh kurus, kurang berat badan dan ketinggian terbantut). Sebahagian lagi menghadapi masalah berlebihan nutrisi (berat badan berlebihan dan terlalu obesiti) dan mempunyai kebarangkalian lebih tinggi untuk mendapat skor bawah purata IQ. – hmetro.com.my

Cubalah Susu Puremil – Pengganti Susu Formula Terbaik Untuk Anak Anda

RM 35 (SM) | RM 40 (SS)

Berat 500 gram

RM 35 (SM) | RM 40 (SS)

Berat 500 gram

Susu Puremil memenuhi aspek nutrisi yang diperlukan seperti yang ditetapkan dalam Recommended Nutrient Intakes (RNI) for Malaysia 2017 untuk anak berusia 1 – 3 tahun. Sila lihat fakta nutrisi Susu Puremil Full Cream dan Susu Puremil Coklat untuk maklumat lanjut.

Susu Puremil menepati Akta Makanan Malaysia 1983. 

“Akta Makanan 1983 ialah suatu Akta bagi melindungi orang ramai terhadap bahayanya dari segi kesihatan dan penipuan penyediaan, penjualan dan penggunaan makanan, dan mengenai perkara yang bersampingan atau berkaitan dengannya.”

Susu Puremil adalah susu full cream yang dihasilkan dengan formulasi susu lembu terbaik, berada di pasaran sejak Januari 2017. Susu Puremil dihasilkan di kilang bumiputera Islam di Kuala Kangsar, Perak dan telah mendapat piawaian Islamic Manufacturing Practice (IMP) dan Sijil Halal daripada JAKIM.

Dengan mengambil Susu Puremil setiap hari, kanak-kanak terhindar daripada risiko gigi rosak dengan cepat kerana ia tidak mengandungi gula tambahan. Susu Puremil selamat diminum kerana ia tidak mengandungi krimer tanpa tenusu, maltodextrin, pemekat, pengawet dan “anti caking agent”.

Susu Puremil mempunyai kandungan Protein, Kalsium, DHA, Vitamin D dan Vitamin B12 yang diperlukan untuk tumbesaran dan perkembangan otak kanak-kanak.

Bahan Istimewa Dalam Susu Puremil :

Selain daripada lengkap dengan nutrisi yang diperlukan, susu ini ditambahbaik dengan DHA+EPA dan Omega 3 daripada sumber minyak ikan jenama terbaik dunia iaitu MEG-3 yang mendapat pengiktirafan daripada IFOS (The International Fish Oil Standards). Banyak kajian yang dijalankan menunjukkan DHA, EPA dan Omega 3 ini sangat baik untuk kesihatan jantung, otak dan mata.

Fakta Penting

Susu ibu adalah makanan terbaik untuk bayi. Namun demikian, bagi kanak-kanak berusia 2 tahun ke atas hingga orang dewasa, keperluan kalsium sangat penting untuk keperluan tubuh badan.

Siapa yang sesuai minum Susu Puremil ?

Susu Puremil adalah untuk bayi atau kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas hingga orang dewasa. Susu Puremil sangat baik untuk ibu hamil dan ibu menyusu untuk mendapatkan keperluan kalsium yang tinggi.

7 Kelebihan dan Kebaikan Susu Puremil

1. Susu Puremil menambah selera makan anak-anak kerana ia mengandungi Vitamin B12 dan zink. Anak-anak yang bergantung kepada susu sahaja akan mula berselera untuk makan makanan lain seperti nasi, sayur dan buah-buahan.

2. Susu Puremil ditambahbaik dengan DHA+EPA dan Omega 3 yang terbukti sangat baik untuk kesihatan jantung, otak dan mata.

3. Anak-anak juga bebas daripada masalah gigi cepat rosak kerana Susu Puremil tidak mengandungi gula tambahan seperti Sukrosa (sumber gula tebu, ataupun gula putih).

4. Anak-anak juga lebih kenyang dan tidak kerap meminta susu . Ini kerana anak-anak mendapat nutrisi yang mencukupi dan terhindar dari masalah kekurangan nutrisi (malnutrition) atau “lapar tersembunyi”.

5. Susu Puremil juga sangat menjimatkan kos ibu bapa untuk membeli susu kerana hanya 3 skop sahaja diperlukan untuk setiap hidangan. Hanya perlu minum 3 kali sehari sahaja sudah cukup untuk memenuhi keperluan nutrisi anak-anak anda. 25 bancuhan dapat dibuat bagi setiap kotak Susu Puremil. 1 kotak Susu Puremil dapat bertahan selama 8 hari jika mengikut sukatan susu yang ditetapkan iaitu 3 skop untuk 3 kali minum sehari.

6. Susu Puremil sesuai diminum oleh orang dewasa yang mementingkan kesihatan kerana mengandungi DHA+EPA dan Omega 3 yang baik untuk otak, Kalsium yang tinggi untuk mencegah osteoporosis ,Vitamin D membantu penyerapan kalsium yang lebih efektif, Vitamin B untuk kecantikan kulit dan juga Vitamin C untuk meningkatkan sistem imun dalam badan.

7. Susu Puremil boleh dibancuh dengan sangat mudah tanpa menggunakan air panas atau air suam. Untuk membasuh juga sangat senang dan cepat kerana susu tepung Puremil tidak melekat pada puting dan botol susu . 

” Bancuhan susu yang sangat mudah. Tanpa perlu air panas. ”
” Hanya 3 skop sahaja bagi setiap bancuhan ”
” 3 kali sehari untuk keperluan nutrisi anak-anak. ”

Soal Jawab (FAQ) 

Di manakah Susu Puremil dihasilkan ?
Susu Puremil ini dihasilkan di satu-satunya kilang yang mempunyai piawaian Islamic Manufacturing Practice (IMP) di Malaysia. Kilang ini terletak di Kuala kangsar, Perak.

Bahan mentah Susu Puremil berasal daripada mana ?
Bahan mentah susu lembu diimport daripada syarikat pengeluar susu lembu terbaik dunia di New Zealand manakala bahan mentah DHA pula diimport daripada jenama terbaik dunia iaitu MEG-3 daripada Switzerland yang mendapat pengiktirafan IFOS.

Apakah nilai tambah yang ditawarkan oleh Susu Puremil ?
Selain daripada lengkap dengan nutrisi yang diperlukan, susu ini ditambahbaik dengan DHA+EPA dan Omega 3 daripada sumber minyak ikan jenama terbaik dunia iaitu MEG-3 yang mendapat pengiktirafan daripada IFOS (The International Fish Oil Standards).

Banyak kajian yang dijalankan menunjukkan DHA, EPA dan Omega 3 ini sangat baik untuk kesihatan jantung, otak dan mata.

Cara bancuhan Susu Puremil
3 skop Susu Puremil untuk 180ml air, cuma minum 3 kali sehari sahaja untuk menampung keperluan nutrisi seharian. 25 kali bancuhan dapat dibuat bagi setiap kotak Susu Puremil.

Sila baca maklumat lanjut bancuhan Susu Puremil Full Cream dan Susu Puremil Coklat.

Adakah Susu Puremil tanpa gula tambahan ?
Ya ! Susu Puremil adalah susu lembu asli dengan tambahan DHA+EPA dan Omega 3 sahaja. Susu